Ovulasyon Hesaplama

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Kadınların hamile kalmak için önemle takip etmesi gereken döngü ve durum ovulasyon adı verilen ve yumurtlama olarak bilinen günlerdir. Bir kadının hamile kalması için adet döngüsüne sahip olması gerekir. Bunun anlamı ise temelde kadında yumurtlama olmasıdır. Yumurtlama ile birlikte döllenmeye hazır olan yumurta sperm ile buluşur. Ardından da hamilelik oluşmaya başlar. Bu nedenle hamile kalmak adına kadının ne zaman yumurtaların sperm ile buluşmasına yani ovulasyon döneminde olduğuna dikkat edilir.

Gebelik Haftası Hesaplama

Kadının rahmi hamilelik oluşmasını sağlamak ve bu konuda yardımcı olmak adına kalınlaşmaya başlar. Bunu sağlayan östörojen adı verilen bir hormondur. Bu hormonun en üst seviyesinde kadının adet döngüsünün ortasına gelen haftada yumurtlama gerçekleşir. Döllenmek için hazır olan yumurta kadının yumurtalıklarına bırakılır. Bu noktadan sonra sperm ile buluşması gerçekleştiğinde hamilelik gerçekleşir. Bunun tam olarak hangi güne denk geldiğini anlamak zor olduğundan dolayı gebelik haftası hesaplama yapılırken son adet tarihiniz baz alınır. Böylece yumurtlama tarihi ile ilgili karışıklık da ortadan kalkar.

Hamilelik Hesaplama

Bazı kadınlar genel olarak adetin ortasına denk gelen zamanda hamile kalındığını bilmesine rağmen ortalamaya uymayan durumlar da yaşanabilir. Farklı zamanda yaşanan bir döllenme veya geç döllenme bile olabilir. Bunun için hamilelik hesaplama işleminde son adet tarihi baz alınır ve bu adet tarihinden sonra hamile kalındığı kabul edilerek karışıklık engellenir.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !